Daca vrei ca la sfarsit de zi sa vezi paharul de jumatate plin si nu invers, umple-ti frigiderul cu morcovi si rosii. Oamenii de stiinta baga mana in foc ca acestea te fac mai optimist.
Un raport publicat de jurnalul Psychosomatic Medicine arata ca optimistii tind sa consume mai multe alimente bogate in carotenoide - antioxidanti care dau pigmentul galben auriu - decat cei cu o atitudine negativista.
Dupa ce, in cadrul unui studiu realizat la Harvard, s-a analizat nivelul de antioxidanti si de Vitamina E din sangele a aproape 1.000 de subiecti, s-a descoperit ca voluntarii cu un nivel mare de carotenoide in sange erau si de departe mai optimisti, aceasta caracteristica fiind determinata in urma unor teste.
Conform Men's Health, s-a descoperit ca 67% dintre cei foarte optimisti obisnuiau sa consume zilnic trei portii de fructe sau legume bogate in carotenoide, cum ar fi, pe langa rosii si morcovi, dovleac, cartofi dulci, grepfrut roz, pepene, kale si pepene galben.
Despre carotenoide se stie ca neutralizeaza radicalii liberi, care, altfel, duc la inflamatii in organism, fiind asociati cu boli precum cancerul si diabetul.
Daca vrei ca la sfarsit de zi sa vezi paharul de jumatate plin si nu invers, umple-ti frigiderul cu morcovi si rosii. Oamenii de stiinta baga mana in foc ca acestea te fac mai optimist.
Un raport publicat de jurnalul Psychosomatic Medicine arata ca optimistii tind sa consume mai multe alimente bogate in carotenoide - antioxidanti care dau pigmentul galben auriu - decat cei cu o atitudine negativista.
Dupa ce, in cadrul unui studiu realizat la Harvard, s-a analizat nivelul de antioxidanti si de Vitamina E din sangele a aproape 1.000 de subiecti, s-a descoperit ca voluntarii cu un nivel mare de carotenoide in sange erau si de departe mai optimisti, aceasta caracter