Scris de Cristian Horgoș - Octava de rugăciune a creştinilor de diferite rituri s-a încheiat chiar în ziua de Comemorare a Holocaustului.
Catedrala Sf. Nicolae a găzduit, duminică seară, Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, în prezenţa reprezentanţilor bisericilor romano-catolice, ortodoxe, reformate, greco-catolice, evanghelice-lutherane, penticostală Betania şi penticostală Tabor, precum şi a credincioşilor orădeni.
„În această octavă de rugăciune am lăsat la o parte prejudecăţile şi graniţele care de obicei ne înconjoară şi am încercat să căutăm acea punte de legătură care ne uneşte pe toţi creştinii, indiferent de confesiune”, mărturisește pr. Ovidiu Duma, paroh al Catedralei, unul din organizatorii evenimentului care a început, pe 18 ianuarie, la Catedrala Ortodoxă Biserica cu Lună şi s-a perindat apoi în biserici orădene de diferite culte.Frăţietate creştină
În cuvântul său, episcopul romano-catolic László Böcskei, a transmis că dorește ca „aceste momente de comunitate să fie o încurajare pentru noi, ca rugăciunilor pentru unitate să le putem alătura tot mai mult şi faptele, gesturile unităţii şi frăţietăţii dintre noi. Puterea de convingere a mesajului creştinilor în această lume se află în lumina şi căldura cu care privim unii spre alţii!”.
Transmițând salutul Preasfințitului Sofronie, Episcopul ortodox al Oradiei, pr. Laurențiu Lazăr a rostit deasemenea un cuvânt de învățătură, urmat fiind de pastorul evanghelico-luteran Matias Attila, de pastorul Tiberiu Bulzan (Betania) și de reprezentantul Bisericii Penticostale Tabor.
Ca gazdă, PS Virgil și-a exprimat bucuria de a încheia împreună, în Catedrala Sf. Nicolae, Octava de rugăciune, chiar în ziua în care Biserica Universală celebrează Ziua memoriei Holocaustului.
Dorința participanţilor a fost ca rugăciunea pentru unitatea tuturor creștinilor să, nu se facă doar în ac