Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Puşcaş, judecător la Curtea de Apel Oradea, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de mărturie mincinoasă.
Potrivit unui comunicat al DNA în acelaşi dosar a fost deferit justiţiei, în stare de arest preventiv, Florian Rob, ofiţer de poliţie judiciară, şef al Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Salonta din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bihor (la data comiterii faptelor), pentru trafic de influenţă.
Şpăgi pentru influenţă
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în iarna anului 2011(sfârşitul anului 2011 - începutul anului 2012), Florian Rob a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană, în schimbul cărora a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care acestea erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond.
Pedeapa redusă de completul lui Puşcaş
În 28 februarie 2012, Curtea de Apel Oradea, mai precis completul de judecată din care a făcut parte şi Puşcaş, a admis recursul unuia dintre denunţători şi i-a redus pedeapsa aplicată de instanţa de fond, fără a admite şi recursul celuilalt denunţător', se arată în comunicat. Cu ocazia efectuării actelor de urmărire penală în cadrul prezentului dosar, în condiţiile în care, din probele administrate, procurorii au stabilit că Rob a promis denunţătorilor că va interveni la judecătorul Puşcaş, acesta din urmă a făcut afirmaţii mincinoase cu ocazia audierii sale în calitate de martor.
Poliţistul, arestat
DNA precizează că magistratul a susţinut că Rob nu a intervenit niciodată la el pentru amelior