Când avioanele aterizează la Cluj, însoţitorii de bord ar putea face următorul anunţ: „Doamnelor şi domnilor, am aterizat pe Aeroportul Consiliul Judeţean Cluj, destinaţia noastră!". Pe clădirea aeroportului, de ambele părţi, denumirea „Consiliul Judeţean Cluj" este scrisă la fel de mare ca denumirea aeroportului, să ştim al cui e meritul că avem terminale noi.
Îmi amintesc şi de o reclamă, un billboard gigantic, cu faţa domnului preşedinte CJ Alin Tişe, în timpul ultimei campanii electorale - o plasare plătită, probabil, dar deloc întâmplătoare. Faţa lui Alin Tişe decora, la lansare, şi site-ul noului muzeu stadion Cluj Arena.
Dacă nu ştiaţi, până şi muzeele reale din subordinea CJ Cluj sunt obligate să menţioneze această subordonare în toate materialele şi comunicatele pe care le dau: „Muzeul X, instituţie aflată în subordinea administrativă a Consiliului Judeţean Cluj...".
Din nou, este important să ştim cine dă banul. Dar răspunderea cine o poartă, după atâta laudă?
Zilele astea e vorbă să mai dăm 10 milioane de euro din bani publici, pentru că pista prelungită a aeroportului se va ciocni de centura Clujului. O problemă semnalată la vremea ei. Ce zice acum domnul Alin Tişe?
Text din Monitorul de Cluj:
"Potrivit lui Tişe, traseul pistei de 3.500 de metri a fost aprobat înainte de anul 2008, înainte ca el să fie preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi restul documentaţiilor necesare pistei au fost contractate, urmărite şi gestionate în mod direct de către Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, iar gestionarea centurii de ocolire (...) s-a făcut de către Ministerul Transporturilor".
Acum că avem o problemă, brusc, Alin Tişe nu a fost implicat! Pasează răspunderea cu o naturaleţe născută din experienţa politică.
Credeţi că uităm cine s-a lăudat cu super-proiectul aeroportului? Credeţi