Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 28 ianuarie – 10 februarie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit Mediafax.
În zona Transilvaniei, vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice vor creşte până la valori medii în jur de 4 grade Celsius.
Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa în medie în jur de – 10 grade în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor creşte în medie până la valori în jur de – 4 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8 grade.
Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ninsoare în primele zile, mixte între 31 ianuarie şi 2 februarie, apoi predominant ninsori.
La munte, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului cu maxime termice în medie în jur de – 4 grade Celsius, exceptând perioada 30 ianuarie – 3 februarie când se vor apropia de 0 grade. Nopţile vor fi caracterizate de ger în primele zile ale intervalului, dar şi în perioada 5 – 10 februarie.
Temporar vor fi ninsori în general slabe cantitativ, însă în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau trecător chiar ploaie.
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 28 ianuarie – 10 februarie, în fi