Scris de Daniel Scridon - Antrenorul Ionuţ Popa spune că „modelul Dortmund” reprezintă unica variantă de salvare a Bătrânei Doamne.
ARAD. Chiar şi dezamăgit de atitudinea unor aşa-zişi suporteri, care l-au acuzat de trădare în acel meci de pomină UTA – U Cluj, care parafa promovarea „şepcilor roşii” în Liga I, în urmă cu trei ani, Ionuţ Popa nu poate uita că Bătrâna Doamnă a fotbalului românesc a fost cea care l-a lansat în fotbalul mare. În postura de antrenor specialist în promovări.
Invitat „Dincolo de gazon”, pe Info TV, tehnicianul arădean a vorbit despre lucrurile bune şi cele greşite din mandatul Giovanni Catanzariti. Fără perdea şi fără patimă. Din postura de om implicat în club, pentru o perioadă, şi, mai apoi, de iubitor al culorilor alb-roşii. Şi a venit cu o soluţie…Modelul Dortmund
„Ne place să ne lăudăm că UTA este un simbol, un brand al Aradului. Atunci, haideţi să-l salvăm. Să dăm fiecare 100 lei – un milion lei vechi – pentru UTA. Refuz să cred că nu se vor găsi 10 000 arădeni care să susţină această iniţiativă. S-ar aduna peste 200 000 euro, bani cu care am salva clubul, am putea continua activitatea. Eu deschid lista şi promit să bat la uşile oficialităţilor locale, a patronilor de firme din Arad. Îi aştept la „Arena Ionuţ Popa”, în cartierul Subcetate, zilnic, de la ora 9 dimineaţa până seara târziu, pe toţi cei care simt ceva pentru UTA să doneze 100 lei, după modelul Borussia Dortmund” – a spus Ionuţ Popa.
Întrebat cum şi cine va gestiona banii, tehnicianul arădean a explicat: „Pentru a nu fi acuzat că fac afaceri pe spatele UTA-ei, primii 10-15 oameni care vor dona 100 lei pentru UTA vor alcătui comitetul de iniţiativă, astfel că va exista un permanent control al banilor. După ce salvăm clubul, donatorii vor alege echipa de conducere administrativă şi tehnică şi, cu sprijinul autorităţilor locale, vom putea vorbi de un alt î