Deși proiectul reabilitărilor a fost executat de două ori, o porțiune din drumul care leagă Sibiul de Agnita a început să o ”ia la vale” la zece luni de la terminarea lucrărilor.
Reabilitarea drumului județean 106 care leagă cei 52 de km dintre Sibiu și Agnita a început în 2009, din fonduri europene. La jumătate de an de la începerea lucrărilor, în 2010, autoritățile județene s-au văzut nevoite să asculte de constructorii angajați cu mai bine de 30 de milioane de lei, iar o porțiune de șase km din drum a fost trimisă spre reproiectare. Motivul era legat de alunecările de teren din zona cunoscută sub numele de Dealul Dăii.
Întârzieri și noi alunecări
Reproiectarea, scoaterea la o nouă licitație a lucrărilor de reabilitare pe cei șase km de drum județean au amânat cu mai bine de un an termenul de finalizare. Surprinză, însă: din toamna anului trecut, tocmai pe porțiunea care a fost reproiectată a început să crească o fisură în asfaltul așternut de nici un an. De-alungul fisurii de zece metri, asfaltul a început să se taseze.
Ghioceii vestesc soluția
Consiliul Județean, în calitate de beneficiar i-a convocat pe toți cei implicați în proiect să vadă cu ochii lor fisura ce crește în drumul nou. ”Am primit un punct de vedere oficial din partea proiectantului cu privire la defecțiunile produse, prin care se propune așteptarea trecerii sezonului rece în vederea determinării comportării în timp a defecțiunii produse. Prin urmare, s-a decis ca după această iarnă în perioada de primăvară să se stabilească soluția tehnică ce trebuie aplicată”, susțin cei de la CJ, într-un răspuns scris transmis ziarului Evenimentul Zilei.
Constructorul: nu e vina noastră
Bucata de șase km de drum care avea nevoie de ample lucrări de consolidare – lucrări reproiectate – a fost executată de SC Drum Serv din Târgu Mureș, î