Cei patru bucureşteni arestaţi preventiv sub aspectul săvârşirii de infracţiuni informatice, fiind acuzaţi că au înşelat aproximativ 200 de români cărora le-au vândut fictiv telefoane de ultimă generaţie, pe un renumit site de comercializare, rămân în spatele gratiilor pe parcursul desfăşurării investigaţiilor. Tribunalul Sălaj a respins, luni, recursul înaintat de inculpaţi pentru punerea lor în libertate, decizia fiind fără drept de apel.
Potrivit soluţiei date de magistraţii sălăjeni, a fost respins ca nefondat recursul declarat de inculpaţii Dan Florin P., Radu Marian T., Mădălin Ionel D. şi Laurenţiu Mihai R., toţi din Bucureşti, împotriva deciziei de arestare preventivă dată de Judecătoria Zalău. Decizia este definitivă, astfel încât bucureştenii vor rămâne în spatele gratiilor pentru 29 de zile, în cazul primilor trei, şi 19 zile pentru minorul Laurenţiu Mihai R.
Reamintim că gruparea infracţională, din care fac parte alţi trei membri – doi din Ştefăneştii de Jos, având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, iar unul din capitală – fiind cercetat în stare de libertate, a fost destructurată săptămâna trecută de către lucrătorii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, sub coordonarea procurorilor DIICOT- Biroul Teritorial Sălaj.
Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor după ce trei sălăjeni s-au prezentat, anul trecut, la poliţie reclamând că au fost înşelaţi, după ce au încercat să cumpere online telefoane mobile. “În urma cercetărilor, s-a constatat că, în perioada iunie 2012-ianuarie 2013, cei şapte învinuiţi s-au asociat în vederea comiterii de infracţiuni informatice, cu scopul de a obţine sume de bani vânzând fictiv telefoane mobile, pe diferite site-uri de profil. Astfel, bucureştenii Dan Florin P., Laurenţiu Mihai R. şi Radu Marian T. au creat peste 700 de conturi fictive pe un site www.okazii.ro, prin c