O echipă de oameni de ştiinţă a descoperit că aportul caloric redus în cazul cobailor scade riscul de apariţie a cancerului şi ajută la menţinerea sănătăţii.
Specialiştii susţin că numărul mai mic de calorii face ca telomerii (capătul cromozonilor) să-şi păstreze lungimea şi să nu se deterioreze, fapt ce reduce sensibilitatea faţă de anumite boli. Studiul a fost realizat pe două grupuri de cobai tineri. Cercetătorii au redus aportul caloric al celor din primul grup cu până la 40%, în timp ce subiecții din al doilea grup au consumat hrană în mod normal.
Creşterea longevităţii
La final, specialiştii au observat că subiecții care au consumat mai puţină mâncare au fost şi cei care nu aveau probleme de sănătate şi care au trăit mai mult. ,,Noi credem că o astfel de creştere semnificativă a longetivităţii se datorează în mare parte protecţiei împotriva cancerului produs de restricţiile calorice. Cu cât se păstrează mai mult timp lungimea telomerilor, cu atât persoana este mai protejată împotriva diferitelor afecţiuni”, a afirmat Maria Blasco, director al Centrului Naţional de Cercetări în domeniul Cancerului din Spania. În urma reducerii aportului caloric, cercetătorii au observat că nu scade doar riscul de apariţia a cancerului, ci şi al altor afecţiuni specifice persoanelor de vârsta a treia, precum osteoporoza, micile probleme locomotorii.
www.clicksanatate.ro
O echipă de oameni de ştiinţă a descoperit că aportul caloric redus în cazul cobailor scade riscul de apariţie a cancerului şi ajută la menţinerea sănătăţii.
Specialiştii susţin că numărul mai mic de calorii face ca telomerii (capătul cromozonilor) să-şi păstreze lungimea şi să nu se deterioreze, fapt ce reduce sensibilitatea faţă de anumite boli. Studiul a fost realizat pe două grupuri de cobai tineri. Cercetătorii au redus aportul caloric al celor din primul grup cu până