Comisiile parlamentare reunite pentru cultură au avizat pozitiv, marţi, cu 21 de voturi pentru, două împotrivă (PPDD) şi o abţinere, bugetul Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) pe 2013.
CNA are prevăzut un buget de 8,45 milioane lei, în creştere cu 15,18% faţă de execuţia preliminată din 2012, care a fost de 7,33 milioane lei, potrivit proiectului Legii bugetului de stat. Conform documentului citat de Agerpres, cheltuielile de personal pentru CNA sunt de 7,27 milioane lei, în creştere cu 14,23%. De asemenea, proiectul prevede o creştere de 18,99% la capitolul cheltuieli de bunuri şi servicii (de la 948.000 lei în execuţia preliminată din 2012, la 1,12 milioane lei în propunerea pentru 2013).
Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a afirmat că nu are amendamente la proiectul de buget propus. “Preferăm să aşteptăm data de 1 iunie, pentru a vedea ce economisim”, a spus Laura Georgescu, răspunzând unei întrebări referitoare la digitalizarea completă a CNA, adresată de preşedintele Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor, Georgică Severin. Laura Georgescu a precizat că este în discuţie cu televiziunile, o întâlnire din 8 februarie urmând să clarifice problema îmbogăţirii arhivei CNA cu imagini de la evenimentele din Piaţa Universităţii din iarna anului 2012.
Tot marţi, Radu Călin Cristea, propus de Guvern pentru funcţia de membru al CNA, a primit, avizul Comisiilor de cultură ale Parlamentului pentru această demnitate cu 19 voturi pentru şi două voturi împotrivă. Potrivit lui Cristea, CNA ar trebui să modifice relaţia cu unele dintre instituţiile cu care interrelaţionează, să se preocupe de problematica protecţiei minorilor şi de aceea a prestaţiei unor moderatori de la posturile din ţară al căror profesionalism lasă de dorit.
Radu Călin Cristea consideră că TVR a scăpat de partizanatul politic, dar, din păcate, în prezent este nevoie