Din cauza infiltraţiilor de apă, bucăţi mari de tencuială încep să se desprindă de pe clădirea inaugurată la sfârşitul anului 2008. Autorităţile se tem că, dacă nu se va interveni cât mai curând, situaţia s-ar putea agrava.
Iarna grea dar şi lucrările făcute de mântuială au dus la deteriorarea clădirii, atât pe interior cât si pe exterior. În urma topirii zăpezii, apa a început sa se inflitreze prin acoperiş, şubrezind serios contrucţia. În unele locuri, au căzut bucăţi mari de tencuială .
Sala Polivalentă a fost contruită printr-un proiect al Companiei Naţionale de Investiţii, care a asigurat construcţia clădirii, municipalitatea contribuind cu partea de finanţare pentru utilităţi. Lucrările au fost executate de firma Ascon, care înă, între timp a intrat în faliment.
Lucrarea nu s-a ridicat la stanadardele de calitate necesare, motiv pentru care nu a fost recepţionată. Au existat demersuri făcute de municipalitate şi înainte de venirea noastră. Eu personal m-am ocupat şi am transmis trei adrese la CNI. În urma uneia dintre aceste adrese am primit, în sfârşit vizita celor de acolo, a declarat viceprimarul municipiului Botoşani, Viorel Iliuţă.
Potrivit viceprimarului, după ce au văzut starea în care se afla clădirea, reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii s-au angajat să rezolve problema. Şi chiar dacă situaţia este gravă, autorităţile locale nu pot interveni, întrucât această clădire nu este în inventarul şi patrimonial municipalităţii.
Ce mai mare sală de sport din judeţul Botosani a fost inaugurată în luna octombrie a anului 2008.
Invetiţia s-a ridicat la 10 milioane de lei, 8.500.000 venind din partea CNI, iar diferenţa fiind suportată de autorităţile locale.