Reprezentanţii Colegiului Medicilor din Buzău au declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că micuţii legaţi de paturi aveau probleme psihice grave, iar dacă nu erau legaţi îşi puteau smulge perfuziile.
Pentru a le restricţiona posibilitatea de mişcare, copii au fost imobilizaţi prin mijloace care nu produc vătămări corporale.
"Este permisă contenţionarea pacienţilor. Dacă nu erau legaţi, copiii îşi puteau smulge perfuziile şi se puteau lovi cu capul de pereţi", a spus unul dintre medici.
"Vom face o anchetă să vedem despre ce este vorba şi apoi sancţionăm responsabilii", a menţionat reprezentantul Colegiului Medicilor din Buzău.
Directorul Spitalului de urgenţă din Buzău a negat iniţial că ştie despre această practică, apoi i-a găsit o justificare: lipsa de bani şi de personal.
Preşedintele Consiliului Judeţean susţine, însă, că nu i s-au cerut niciodată fonduri pentru angajări.
Conducerea Consiliului Judeţean Buzău a solicitat directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie a unităţii medicale, unde copii instituţionalizaţi erau legaţi cu feşe de pat, cerând ca şefa secţiei respective "să fie înlocuită în regim de urgenţă".
Conducerea Consiliului Judeţean Buzău a socilitat directorului Spitalului Judeţean să sancţioneze conducerea secţiei de pediatrie a unităţii medicale, unde copii instituţionalizaţi erau legaţi cu feşe de pat, cerând ca şefa secţiei respective "să fie înlocuită în regim de urgenţă", scrie Mediafax.
Laurenţiu Gavrilă, preşedintele comisiei de anchetă constituită în acest caz de către Consiliului Judeţean Buzău, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în cazul copiilor legaţi de pat Spitalul Judeţean avea obligaţia să consemneze aceste măsuri într-un registru special, iar conducerea secţiei de pediatrie trebuia