Reprezentantii Twitter nu ofera politistilor date despre utilizatorii sai decat foarte rar, se arata intr-un raport publicat de compania care gestioneaza platforma de microblogging.
In pofida numeroaselor cazuri de abuzuri, infractiuni informatice sau hartuire prin intermediul conturilor anonime, cazuri in care anchetatorii au avut nevoie de informatii din partea reprezentantilor platformei de socializare, reprezentantii Twitter au acceptat sa furnizeze date despre clienti doar o singura data in ultima jumatate de an.
Astfel, din 25 de astfel de solicitari depuse de autoritatile britanice, doar una a fost acceptata de cei de la Twitter, iar detaliile respectivului caz nu au fost date publicitatii, se arata in raportul citat de The Telegraph.
Din nefericire pentru cei cu ganduri necurate pe Net, acest lucru se intampla numai in Marea Britanie. In Statele Unite, Twitter a acceptat sa dea date complexe sau partiale despre clientii sai in 562 din 815 cazuri.
Si utilizatorii Twitter din Brazilia pot sta linistiti, deoarece in aceasta tara, compania a acceptat sa furnizeze informatii despre clientii sai doar in patru din 34 de cazuri cerute de politie.
Cei de la Twitter isi justifica politica de confidentialitate prin faptul ca informatiile care li s-au solicitat fie nu vizau conturile unor persoane anume, fie pentru ca utilizatorii insisi au interzis furnizarea lor.
Politica dusa de Twitter starneste nemultumire in randul anchetatorilor, deoarece identificarea celor care se fac vinovati de diverse fapte penale pe Internet devine mai dificila in absenta unor date din partea administratorilor site-ului.
Spre deosebire de Twitter, Facebook are personal calificat sa coopereze cu politia in anumite tari.
Reprezentantii Twitter nu ofera politistilor date despre utilizatorii sai