Avocatul unui inculpat din dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam a afirmat marţi, la ieşirea de la DIICOT, că unii dintre suspecţi au acceptat să facă testul cu detectorul de minciuni, precizând totodată despre clientul său că acesta poate dovedi că se afla în Belgia la momentul infracţiunii.
Apărătorul lui Radu Dogaru a spus că acesta, în perioada în care a avut loc furtul tablourilor, s-ar fi aflat în Belgia, cazat la un hotel, şi că poate dovedi această stare de fapt cu declaraţia unor martori, dar şi cu o serie de înregistrări video ce ar putea fi obţinute de către autorităţi.
Avocatul a mai spus că autorităţile pot solicita înregistrări video ale locurilor pe unde a fost Dogaru şi că ar putea fi audiaţi şi martorii menţionaţi de acesta procurorilor.
Potrivit avocatului, atât Dogaru, cât şi alţi suspecţi din acest dosar, şi-au manifestat dorinţa de a fi supuşi la testul poligraf, acesta urmând să se facă miercuri.
Acelaşi avocat a afirmat că procurorii s-ar afla pe o pistă de anchetă greşită, care ar viza persoane fără nicio legătură cu furtul de tablouri.
Asistentul creatorului de modă Cătălin Botezatu, Petre Condrat, a fost reţinut luni seară, pentru 24 de ore, în dosarul furtului de tablouri de la Rotterdam, fiind acuzat de tăinuirea unui bun provenit dintr-o infracţiune.
Botezatu a declarat luni seară că nu are nicio calitate în acest dosar şi că a fost la DIICOT pentru "o audienţă" pe care o solicitase, şi nu pentru a fi audiat de anchetatori.
Creatorul de modă a negat încă de vineri, într-o declaraţie pentru MEDIAFAX, orice implicare a sa în cazul vânzării a două din cele şapte tablouri furate în octombrie 2012 de la muzeul Kunsthal din Rotterdam.
"Nu ştiu despre ce este vorba. Nu am nicio legătură cu ce s-a întâmplat şi nu am nicio legătură cu aşa ceva. Întreaga presă a sărit pe mine, când mai bin