Consiliul Judeţean Cluj a decis în urmă cu puține minute să majoreze capitalul social al societății care administrează stadionul Cluj Arena. Majorarea capitalului este menită să acopere cheltuielile Cluj Arena în ceea ce privește facturile de curent și gaz.
Capitalul social este asigurat de către Consilul Judeţean Cluj cu 90 de procente şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj cu o cotă de participare de 10%.
Capitalul social al societăţii este de 300.000 lei. Potrivit cotelor de participare, suma de 270.000 lei este subscrisă şi vărsată de către judeţul Cluj, iar suma de 30.000 lei este subscrisă şi vărsată de către Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj.
Societatea Cluj Arena SA a cerut Consiliului Judeţean printr-o adresă remisă în 21 ianuarie să analizeze posibilitatea majorării capitalului social.
Ca urmare a majorării capitalului social, Cluj Arena SA ajunge să aibă un capital social subscris de 540.000 lei. Participarea Consiliului Judeţean Cluj, aferentă cotei de participare de 90% la capitalul social subscris, va fi în sumă de 216.000 lei, restul de 24.000 lei revenind celuilalt acţionar, respectiv Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, conform cotei de participare de 10 % la capitalul social.
Consiliul Judeţean a decis majorarea capitalului social al Cluj Arena SA cu 30 de voturi "pentru" şi o abţinere. Trei consilieri au ales să nu voteze.
Situația financiară dezastruoasă se datorează și datoriilor mari ale FC Universitatea Cluj către Cluj Arena. Potrivit directorului Cluj Arena, Radu Rațiu, datoria în prezent este de 614.000 de lei.