Mihai Rohan, managerul care a condus aproape zece ani afacerile locale ale concernului german HeidelbergCement, s-a retras din industria cimentului odată cu predarea mandatului de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Carpatcement Holding.
Rohan a fost înlocuit în 1 ianuarie 2011 din funcţia de director general al producătorului de ciment cu Florian Aldea, care la acea vreme era şeful diviziei de betoane a companiei. În ultimii doi ani, Rohan a ocupat doar funcţia de preşedinte al CA, dar la începutul acestui an a predat definitiv ştafeta lui Florian Aldea.
Rohan este cel mai longeviv manager din industria cimentului, cu o carieră care se întinde pe mai mult de 40 de ani. El rămâne în continuare preşedinte al CIROM (Patronatul din industria cimentului şi altor produse minerale pentru construcţii din România).
„Numirea lui Florian Aldea vine într-un moment caracterizat de veşti bune precum: recunoaşterea calităţii şi dobândirea titlului de Furnizor al Casei Regale a României, câştigarea premiului pentru folosirea energiei alternative în cadrul competiţiei «CSR Black Sea Awards», previzionarea unor rezultate în linie cu obiectivele propuse în anul 2012 şi, nu în ultimul rând, continuarea programului de investiţii în România“, se arată într-un comunicat al Carpatcement.
Pe parcursul anului trecut, volumele de vânzări ale producătorului au scăzut, în principal, din cauza condiţiilor meteo extreme de la începutul anului. Din decembrie 2012, Carpat Beton, divizia de betoane a grupului Carpatcement, are o nouă staţie de betoane operaţională, situată lângă Deva, în satul Sântandrei.
Reprezentanţii companiei se aşteaptă ca, în acest an, piaţa cimentului să îşi continue stagnarea. „Cimentiştii“ speră într-o reaşezare a situaţiei macroeconomice a ţării începând cu acest an. Carpatcement este deţinut de gr