Cunoscut din cele mai vechi timpuri, uleiul de ricin este un remediu eficient pentru multe afecţiuni, atât interne, cât şi externe. Iată câteva dintre beneficiile sale.
Stopează căderea părului
Dacă ai probleme cu căderea părului sau dacă vrei să-i redai strălucirea, poţi face un tratament de trei-patru zile cu ulei de ricin. Fie înainte de culcare, fie cu câteva ore înainte să te speli pe cap, aplică uleiul la rădăcina părului şi masează foarte bine pielea capului. A doua zi, spală bine părul cu şampon, apoi clăteşte-l. Efectele se vor observa imediat: părul tău va fi viguros şi strălucitor.
Tratează constipaţia
Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a categorisit acest ulei natural ca fiind un remediu sigur şi eficient împotriva constipaţiei, datorită efectului său laxativ. Pentru cazurile uşoare, se ia o lingură de ulei de ricin pe zi, dimineaţa. În caz de constipaţie cronică, se iau 3-4 linguri pe zi, pe stomacul gol. Tratamentul se face timp de două săptămâni, urmat de una-două săptămâni de pauză, pentru a nu da dependenţă.
Cicatrizează rănile
Fie că e vorba de arsuri, tăieturi, erupţii, negi sau eczeme, uleiul de ricin are efecte benefice şi asupra afecţiunilor pielii. El grăbeşte cicatrizarea rănilor, calmează pielea, o hidratează şi o dezinfectează. Se face o compresă cu ulei de ricin, care se aplică pe zona afectată. Peste compresă se pune apoi o sticlă cu apă caldă şi se ţine în acel loc 15-30 de minute pe zi, până la vindecare.
Calmează ochii iritaţi
Uleiul de ricin vindecă iritaţiile ochiului cauzate de un corp străin. Dar este foarte bun şi pentru ochii obosiţi sau iritaţi. Seara, înainte de culcare, se pune câte o picătură de ulei de ricin în fiecare ochi. Vitamina A din componenţa uleiului are efect calmant.
Întăreşte unghiile
Unghiile vor creşte mai repede, vor fi mai rezistente şi v