Cu toate eforturile poliţiştilor de a atrage atenţia populaţiei cu privire la înşelăciunea prin telefon, ca metodă de operare folosită de infractori, continuă să apară noi şi noi victime. Nu mai departe de zilele trecute, o femeie a fost ţepuită de 500 de euro.
Pe parcursul lunii decembrie 2012 şi a lunii ianuarie 2013, poliţişti de la structurile de proximitate şi de la compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au diseminat aproximativ 175 de flyere şi 180 de afişe cu caracter informativ- preventiv, cu privire la acest gen de infracţiune.
Activităţile au fost desfăşurate în cadrul Campaniei locale de prevenire a înşelăciunilor „Nu te lăsa înşelat prin telefon!”, poliţiştii stând de vorbă cu cetăţenii şi explicându-le cât de uşor pot deveni victime ale infractorilor, dacă nu sunt atenţi şi, mai ales, bine informaţi.
Cel mai recent caz de înşelăciune prin telefon este al unei femei de 48 de ani, din Brăila, care a fost sunată de o persoană ce s-a recomandat a fi director la o companie de telefonie mobilă şi care a anunţat-o că a câştigat un premiu de 500 de euro. Ca să poată ridica premiul trebuia să trimită coduri de reîncărcare, în valoare de 35 euro, şi să achite suma de 96 de lei. Femeia a „executat comanda” şi, ulterior, a constatat că a fost înşelată.
Cine nu şi-ar dori să fie bogat peste noapte? Probabil aceia care cred că, dacă ai bani, ai de toate!
Cine nu visează că o zână bună o să-i preschimbe cu o atingere de baghetă, viaţa nu tocmai roz, într-o poveste de vis sau, cel puţin, într-un trai mai uşor?
Probabil tot aceia care visează cu ochii deschişi, stau cu mâinile în sân şi aşteaptă. Aşteaptă ca providenţa să se îndure. Câteva exemple ale unor persoane care au câştigat vreodată premii consistente, dar agresiv mediatizate, le induc unora gustul pentru câştiguri neaşteptate.
"Ca să câşt