Daca vrei ca la sfarsit de zi sa vezi paharul de jumatate plin si nu invers, umple-ti frigiderul cu morcovi si rosii. Oamenii de stiinta baga mana in foc ca acestea te fac mai optimist.
Un raport publicat de jurnalul Psychosomatic Medicine arata ca optimistii tind sa consume mai multe alimente bogate in carotenoide - antioxidanti care dau pigmentul galben auriu - decat cei cu o atitudine negativista.
Dupa ce, in cadrul unui studiu realizat la Harvard, s-a analizat nivelul de antioxidanti si de Vitamina E din sangele a aproape 1.000 de subiecti, s-a descoperit ca voluntarii cu un nivel mare de carotenoide in sange erau si de departe mai optimisti, aceasta caracteristica fiind determinata in urma unor teste.
Integral pe ziare.com
Foto: informal.ro Tag-uri: alimente, culori, optimism
Daca vrei ca la sfarsit de zi sa vezi paharul de jumatate plin si nu invers, umple-ti frigiderul cu morcovi si rosii. Oamenii de stiinta baga mana in foc ca acestea te fac mai optimist.
Un raport publicat de jurnalul Psychosomatic Medicine arata ca optimistii tind sa consume mai multe alimente bogate in carotenoide - antioxidanti care dau pigmentul galben auriu - decat cei cu o atitudine negativista.
Dupa ce, in cadrul unui studiu realizat la Harvard, s-a analizat nivelul de antioxidanti si de Vitamina E din sangele a aproape 1.000 de subiecti, s-a descoperit ca voluntarii cu un nivel mare de carotenoide in sange erau si de departe mai optimisti, aceasta caracteristica fiind determinata in urma unor teste.
Integral pe ziare.com
Foto: informal.ro Tag-uri: alimente, culori, optimism