Lovitură grea pentru mineritul şi energia din Oltenia. Fondul Monetar Internaţional cere Guvernului vânzarea Complexului Energetic Oltenia. Mangerul CEO susţine că nu este momentul potrivit pentru vânzarea unei companii energetice, deşi acest lucru s-a încercat de mai mult timp. Laurenţiu Ciurel a explicat că Guvernul Ponta a solicitat Fondului să amâne aceste proceduri pentru cea de-a doua jumătate a anului 2014.
Fondul Monetar Internaţional a solicitat Guvernului Ponta să ia mai multe măsuri în privinţa companiilor cu capital de stat. Astfel, reprezentanţii FMI au cerut ca, în acest an, Complexul Energetic Oltenia să fie vândut unui investitor strategic după ce, într-o primă fază, un pachet de 15% din acţiuni să fie listat pe Bursă, până la sfârşitul lunii octombrie. Pentru această procedură, Guvernul este obligat să angajeze, până la jumătatea lunii aprilie, un consultant pentru listarea pachetului de 15% şi vânzarea, la scurt timp după această operaţiune, a unui alt pachet de 50% din titluri către investitorul strategic. De asemenea, FMI mai cere până la sfârşitul lunii martie numirea un manager priva la CE Oltenia, deşi luna aceasta Laurenţiu Ciurel a fost selectat manager corporatist al companiei energetice.
Ciurel explică
În privinţa privatizării CEO, managerul Laurenţiu Ciurel declară că nu este momentul potrivit pentru vânzarea companiei energetice întrucât piaţa de energie este foarte jos şi nu se pot vinde acţiuni la preţ subevaluat. Ciurel a mai spus că fostul Guvern a acceptat vânzarea unui pachet de acţiuni majoritar încă din martie 2011, înainte de înfiinţarea CEO, dar, odată cu schimbarea Puterii aceste acţiuni s-au tot amânat pentru a nu se ajunge la vânzare. La ultima vizită a FMI în România la care a participat şi şeful CEO, Guvernul Ponta a amânat aceste demersuri pentru a doua jumătate a anului 2014, fapt ce a creat nemulţumir