Ai suc de rosii prin camara? Dar o conserva de rosii in suc propriu? Atunci masa e gata. Facem pui cu rosii.
Rosiile fierte si conservate sunt chiar mai sanatoase decat cele proaspete, pentru ca principalul antioxidant din acestea - licopenul - este activat prin tratare termica.
Puiul cu rosii, dupa aceasta reteta, este foarte bun simplu, dar se potriveste cu cartofii natur, cu orez sau cu paste simple. Sosul este cremos si foarte aromat, iar mancarea este gata intr-o ora, cu tot cu fiert.
Pentru 4-6 portii de pui cu rosii ai nevoie de o ceapa mare tocata marunt, doi catei de usturoi, zdrobiti cu lama cutitului, sase linguri cu ulei de masline, 300 de mililitri de suc de rosii si 400 de grame de rosii in suc propriu, patru linguri de crema de branza (sau de smantana groasa, plus o lingura rasa de faina) o mana mare de busuioc proaspat tocat (sau patrunjel) si sase bucati de carne de pui (pulpe sau piept).
Merge bine cu supa de usturoi
Prajeste ceapa tocata marunt, in trei linguri de ulei, impreuna cu usturoiul cat sa prinda putina culoare. Adauga rosiile in suc propriu (daca sunt mari, taie rosiile din conserva in bucatele) si tine totul pe foc vreo 10 minute, amestecand de cateva ori. Potriveste de sare si piper.
Separat pune restul de ulei intr-o tigaie si rumeneste bine carnea de pui. Cand este gata da-o deoparte. In sosul lasat, pune crema de branza (sau smantana amestecata inainte cu lingura de faina), sucul de rosii si amesteca totul bine. Amesteca cele doua sosuri si gusta, apoi potriveste daca trebuie, de sare si piper.
Rastoarna totul intr-o tava care merge la cuptor (ceva mai adanca), si asaza in sos bucatile de pui.
Da totul la cuptor, la foc potrivit pentru 20-30 de minute. Presara busuioc si serveste. Este delicios!
Ai suc de rosii prin camar