Bursele de acţiuni au ajuns săptămâna trecută aproape de maximele istorice de la finalul anului 2007, dar s-a înregistrat o discrepanţă istorică între revenirea cotaţiilor şi cea a economiei, se precizează într-un comunicat de presă remis de Admiral Markets.
Analiştii Admiral Markets apreciază că: "Revenirea economiei americane după o recesiune este cea mai slabă din istorie, însă pentru 1% din populaţie, cei a căror avere este plasată în active financiare, perioada este deosebit de favorabilă. Piaţa americană a atins săptămâna trecută maximul ultimilor 5 ani, recuperând 95% din pierderea suferită în perioada de vârf a crizei financiare, după un avans de 45% în ultimii 4 ani. Este o dovadă clară că politica monetară a Rezervei Federale a ajutat doar pieţele financiare, trendurile speculative, nu şi economia. Cu toate acestea, riscul este imens, dar ignorat momentan".
Fenomenul discrepanţei dintre revenirea cotaţiilor şi cea a economiei ar putea fi stopată de evenimentele economice de astăzi, când este programată prima şedinţă a Rezervei Federale a Statelor Unite din 2013, se precizează în comunicat.
"Nu se aşteaptă schimbări majore de politică monetară în cadrul şedinţei din această seară a Rezervei Federale, însă eventuale indicii că suportul monetar nu va fi extins ar crea tensiune în piaţă şi ar atrage refugiul în dolari în detrimentul activelor de risc".
F. A. Bursele de acţiuni au ajuns săptămâna trecută aproape de maximele istorice de la finalul anului 2007, dar s-a înregistrat o discrepanţă istorică între revenirea cotaţiilor şi cea a economiei, se precizează într-un comunicat de presă remis de Admiral Markets.
Analiştii Admiral Markets apreciază că: "Revenirea economiei americane după o recesiune este cea mai slabă din istorie, însă pentru 1% din populaţie, cei a căror avere este plasată în active financiare, perioada este deoseb