* Infuzia de capital trebuie, însă, notificată la Bruxelles
* PCC: "Suntem gata să luăm în considerare orice tip de sprijin pentru Oltchim dacă vom fi implicaţi în administrarea companiei"
Ştergerea datoriilor către stat ale Oltchim Râmnicu Vâlcea nu necesită aprobarea Comisiei Europene (CE), dacă operaţiunea se va desfăşura în cadrul procedurii insolvenţei, ne-a declarat avocatul Gheorghe Piperea, partener în cadrul Rominsolv.
Ieri la prânz, Tribunalul Vâlcea a admis cererea combinatului Oltchim de intrare în insolvenţă în vederea reorganizării şi a desemnat ca adminis-trator judiciar consorţiul Rominsolv - BDO Business Restructuring.
Domnul Piperea ne-a explicat: "Ştergerea datoriilor combinatului către stat în cadrul insolvenţei este o procedură care se aprobă prin hotărâre judecătorească. Măsura nu trebuie notificată sau avizată de Comisia Europea-nă dacă este aprobată în cadrul procedurii insolvenţei. Propunerea de ştergere a datoriilor trebuie să vină fie din partea administratorului judiciar, fie din partea administratorului special, fie din partea creditorilor Oltchim. Administratorii judiciari au la dispoziţie 40 de zile să elaboreze raportul asupra cauzelor insolvenţei, să identifice persoanele responsabile care au adus compania în insolvenţă şi să arate dacă sunt sau nu şanse de reorganizare. De asemenea, administratorii judiciari trebuie să identifice şi care sunt soluţiile de restructurare cu succes".
Reprezentantul Rominsolv a sub-liniat că Oltchim are nevoie, în perioada următoare, de o infuzie de capital din partea statului pentru a putea reporni producţia la un nivel care să asigure profitabilitatea combinatului. Pentru acest aport de capital, Ministerul Economiei trebuie să notifice Comisia Europeană.
Rominsolv şi BDO Business Restructuring au la dispoziţie 90 de zile pentru a elabora tabelul preliminar al creanţ