Acţionarii SIF-urilor vor alege, în acest an, noi conduceri, iar administratorii, dar mai ales preşedinţii instituţiilor sunt în atenţia reflectoarelor.
În acest context, conducerea SIF Moldova a trecut printr-o restructurare a personalului şi s-a consultat permanent cu acţionarii pentru a se asigura că deciziile sunt în armonie cu dorinţele acestora.
La final de mandat, Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova, şi Claudiu Doroş, vicepreşedintele instituţiei, ne-au acordat un interviu despre ceea ce a realizat SIF2 Moldova, sub conducerea lor, dar şi despre ceea ce "văd" în viitor.
Potrivit domnului Ceocea, actul constitutiv ar trebui să fie mai puţin restrictiv pentru acţionari, iar societatea ar trebui să implementeze un nou Cod de Guvernanţă Corporativă.
În final însă, acţionarii se uită la randamentul investiţiei. Claudiu Doroş ne-a explicat care este politica investiţională a companiei.
Conducerea SIF Moldova spune că va dis-cuta toate planurile în Adunarea generală.
După scandalul interminabil de la SIF Muntenia şi după rocada de la SIF Banat Crişana, reprezentanţii SIF Moldova se feresc de termenul "revoluţie" şi mizează pe un alt tip de relaţie cu acţionarii. Rămâne de văzut dacă pariul a fost câştigător.
Citiţi, pe larg, răspunsurile reprezentanţilor SIF Moldova la întrebările ziarului "BURSA".
* Majorarea de capital, un obiectiv care nu a fost abandonat
* Costel Ceocea: "Nu ne îndoim că poziţiile acţionarilor şi ale managementului SIF Moldova sunt convergente"
* Claudiu Doroş: "Completăm politica de investiţii şi cu industrii < high-tech >"
Reporter: Care ar fi planul conducerii SIF Moldova pentru 2013?
Costel Ceocea: Unul dintre principalele obiective ale Consiliului de Administraţie a fost îmbunătăţirea aplicării principiilor de guvernanţă corporativă, iar percepţia şi reacţ