Stim cu totii ca mancarea prajita e o bomba cu efect intarziat pentru organism. Un nou studiu vine sa certifice aceasta afirmatie, aratand ca, chiar si daca este consumata o singura data pe saptamana, creste cu aproape 40% riscul de cancer la prostata.
Studiul realizat pe 3.000 de barbati caucazieni si afro-americani, cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani, a aratat ca subiectii care consumau prajeli macar o data pe saptamana aveau un risc cu aproape 40% mai mare de a fi diagnosticati cu cancer de prostata fata de cei care nu mancau asa ceva decat o data pe luna.
De vina pare sa fie uleiul incalzit la temperaturi mari, moment in care se elibereaza agenti cancerigeni, relateaza Medical Daily.
Boala la care face referire studiul este cea mai intalnita forma de cancer, numai in SUA fiind diagnosticate anual 238.000 de cazuri.
Prajelile au fost legate pana acum de o varietate de tipuri de cancer, inclusiv de cel mamar, de esofag, cap, gat, plamani si pancreas, de mentioneaza intr-un raport publicat de jurnalul The Prostate.
Stim cu totii ca mancarea prajita e o bomba cu efect intarziat pentru organism. Un nou studiu vine sa certifice aceasta afirmatie, aratand ca, chiar si daca este consumata o singura data pe saptamana, creste cu aproape 40% riscul de cancer la prostata.
Studiul realizat pe 3.000 de barbati caucazieni si afro-americani, cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani, a aratat ca subiectii care consumau prajeli macar o data pe saptamana aveau un risc cu aproape 40% mai mare de a fi diagnosticati cu cancer de prostata fata de cei care nu mancau asa ceva decat o data pe luna.
De vina pare sa fie uleiul incalzit la temperaturi mari, moment in care se elibereaza agenti cancerigeni, relateaza Medical Daily.
Boala la care face referire studiul este cea mai intalni