Maternitatea, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, dar şi câteva spaţii ale Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt în situaţii destul de grave, după ce, Biserica Evanghelică a obţinut în instanţă imobilele, ca urmare a retrocedării. Mai mult, ţinând cont că hotărârile sunt definitive Biserica Evanghelică a solicitat Consiliului Judeţean Braşov, în subordinea căruia se află toate aceste instituţii, încheierea de contracte de închiriere pentru aceste spaţii, solicitându-se chiar şi plata retroactivă a chiriei, din 2008.
De exemplu, doar pentru corpul vechi de clădire al Maternităţii, Consiliul Judeţean ar trebui să plătească suma de 3,38 de milioane de euro, potrivit ofertei de vânzare făcută de Biserica Evanghelică, chiria lunară fiind stabilită la suma de 6.265 de euro.
În şedinţa de plen de săptămâna acesta, preşedintele Aristotel Căncescu a precizat că instituţia pe care o reprezintă nu dispune la acest moment de sume de bani pentru cumpărarea acestor imobile, dar nici nu îşi permite să plătească chirii retroactive. La propunerea vicepreşedintelui Mihai Pascu, consilierii judeţeni au decis să se facă o evaluare a tuturor investiţiilor făcute din bani publici în aceste imobile, astfel ca sumele să poată fi scăzute din valoarea cerută de Biserică. „Nu avem bani în buget pentru astfel de achiziţii şi trebuie să avem o discuţie pertinentă cu reprezentanţii Bisericii. La sumele pe care le cer, nu cred că le-ar cumpăra cineva, astfel că trebuie să cădem de comun acord ce vom face”, a explicat Aristotel Căncescu.
Maternitatea, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Artă, dar şi câteva spaţii ale Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt în situaţii destul de grave, după ce, Biserica Evanghelică a obţinut în instanţă imobilele, ca urmare a retrocedării. Mai mult, ţinând cont că hotărârile sunt de