Sindicatului Solidaritatea din Servicii Publice Galaţi, care îi reprezintă, cere salarii compensatorii pentru personalul care nu se va regăsi pe statul de funcţii al Calorgal. Consiliul Creditorilor SC Apaterm a respins această solicitare.
Miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în jur de 200 de salariaţi ai SC Apaterm SA, societate edilitară aflată în procedură de lichidare judiciară, al cărei faliment ar putea fi pronunţat de Curtea de Apel Bucureşti, astăzi, 30 ianuarie, s-au adunat spontan în curtea şi în faţa sediului societăţii, timp de două ore.
Îngrijoraţi pentru soarta locurilor lor de muncă şi a modestelor salarii (media pe societate este de 1.400 de lei în cazul şefilor de formaţii şi 1.200 de lei, în cel al municitorilor) au reacţionat astfel pentru a obţine răspuns la două întrebări care, în mod legitim, îi frământă: câţi dintre ei vor deveni şomeri şi dacă cei care vor rămâne fără slujbe au dreptul la salarii compensatorii?
Furnizarea agentului termic şi a apei calde n-au fost afectate de pichetare pentru că, după cum au declarat, majoritatea sindicaliştilor participanţi lucraseră în tura de noapte. Această susţinere a aprticipanţilor la protest a fost confirmată şi de Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei.
Sindicatul acceptă noi disponibilizări, dar cere plăţi compensatorii
Cristian Ciubotariu, liderul Sindicatului Solidaritatea din Servicii Publice Galaţi, spune că accepta o nouă tranşă de disponibilizări, dar cu condiţia acordării de salarii compensatorii pentru angajaţii cărora li se vor desface contractele de muncă.
„ La momentul intrării în insolvenţă a SC Apaterm SA, de comun acord cu administratorul judiciar şi administratorl special, pentru reducerea costurilor de muncă au fost disponibilizaţi 280 de salariaţi şi s-a renunţat la alte drepturi salariale (sporuri, prime etc). Ulterior, din disc