Pensia nu le ajunge să își plătească facturile mari la întreținere, iar pentru unii ultima soluție este împrumutul de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. Anul trecut, aproximativ 40% dintre membrii Casei au solicitat împrumuturi, însă ianuarie rămâne luna în care cei mai mulți își iau credite din fondul C.A.R.P.
Numărul membrilor noi care s-au înscris la Casa de Ajutor Reciproc s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum explică preşedintele CARP.
"În luna ianuarie au cerut primirea ca noi membri la Casa de Ajutor Reciproc aproape 150 de noi membri. S-au împrumutat un număr de 298 de membri, cu o valoare de aproape 400.000 de lei", a explicat Alexandru Pop, președinte CARP Cluj-Napoca.
Pensionarii nu riscă să ia împrumuturi mari, de teamă că nu le vor putea plăti. Bănuţii sunt însă suficienți pentru a le asigura liniștea zilei de mâine. Bătrânii care stau la coadă în faţa ghişeului recunosc că se împrumută pentru a plăti întreţinerea, dar unii mai au şi alte datorii pentru că nu se descurcă doar cu pensia.
Fiecare din cei peste 9.000 de membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cluj-Napoca poate depune în fondul Casei suma pe care o doreşte. În funcție de cotizație, va primi și creditul. Membrii Casei pot împrumuta cel mult 7.500 de lei, pe maximum 20 de luni.