Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin Centrul Naţional de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile, în parteneriat cu Societatea Română de Epidemiologie şi SIVECO România SA, continuă proiectul intitulat „Formarea profesională în domeniul epidemiologiei şi promovarea utilizării noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sănătăţii“.
Dr. Florin Popovici, medic şef al centrului şi managerul proiectului, a subliniat că medicii de familie şi medicii generalişti vor putea beneficia de ultima tranşă de cursuri stabilite de curicula proiectului, pentru dezvoltare profesională în beneficiul pacienţilor. El a subliniat că un astfel de curs aduce marii beneficii în pregătirea medicilor de familie în domeniul epidemiologiei.
Dr. Popovici a arătat însă că la prima parte a cursului au participat numai 530 de medici din cei 1.100 cât s-a apreciat că vor veni, judeţele cele mai slab reprezentate fiind cele din sudul ţării.
Dr. Adriana Pistol, vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, îi invită pe colegii specializaţi în medicina de familie şi pe medicii generalişti să se înscrie în cadrul cursurilor accesând direct adresa de email contact@epiodemionet.ro de pe site-ul www.epidemionet.ro.
Înscrierile se fac până la data de 30 martie. Locaţiile unde se desfăşoară cursurile sunt: Bacău, Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea şi Timişoara.
Scopul proiectului este protejarea sănătăţii populaţiei faţă de bolile infecţioase prin îmbunătăţirea cadrului de perfecţionare profesională în epidemiologie, ridicarea standardului profesional prin tehnici şi instrumente noi, bune practici bazate pe evidenţe ştiinţifice recunoscute la nivel mondial şi utilizarea tehnologiei informaţionale şi a reţelelor de comunicaţii.
În cadrul proiectului, cu o durată de 2 ani şi 10 luni, în primul an a fost programată elaborarea tem