Investiţia aparţine TMK Hydroenergy Power SRL, companie parte a grupului CEZ România şi prevede retehnologizarea integrală a complexului hidroenergetic, cu scopul de a creşte capacitatea instalată la 20,6 MW
Cehii de la CEZ doresc creşterea capacităţii de producţie a energiei regenerabile în România, fapt care a făcut ca sistemul hidroenergetic de la poalele Semenicului să intre într-o renovare majoră. 29,9 milioane de euro este suma estimată de cehi că va fi necesară pentru reabilitarea întregului sistem. În decembrie 2010 CEZ a cumpărat de la TMK Reşiţa sistemul energetic, adică o companie creată special TMK Hydroenergy Power SRL. Investiţia va creşte capacitatea de producţie, care în prezent, deşi funcţională, era de numai 16 MW, sperând să se ajungă la 20,6 MW. Cât priveşte personalul, conducerea CEZ asigură asigură că nu este vorba de disponibilizări. Daniel Răduţ, coordonatorul proiectelor de energie regenerabilă CEZ că „toţi angajaţii vor fii păstraţi“.
Istoria CEZ în România
In luna decembrie 2010, Grupul CEZ in Romania a achizitionat 100% actiunile companiei TMH Hydroenergy Power, urmand o perioada de finalizare a tranzactiei si indeplinire a demersurilor legale de preluare. La inceputul lunii iunie, toate aceste conditii au fost indeplinite, TMK Hydroenergy Power devenind parte a Grupului CEZ. Valoarea tranzactiei este de 19,8 milioane euro.
Capacitatea totala instalata a sistemul hidroenergetic din judetul Caras Severin este de aproximativ 18 MW, compania detinand patru lacuri de acumulare cu baraje (Trei Ape, Gozna, Valiug, Secu) si patru microhidrocentrale (Grebla, Crainicel I, Crainicel II si Breazova). Fiecare dintre microhidrocentrale are, in prezent, o capacitate instalata de pana la 10MW.
Pe termen scurt, Grupul CEZ va urmari stabilizarea afacerii si identificarea unor masuri pentru optimizarea productiei. Obiect