Memoriile jucătorilor de la Universitatea depuse la Ligă, prin care aceştia cer să fie declaraţi liberi de contract, ar putea fi judecate abia după ce administratorul judiciar clubului va prezenta planul de reorganizare, în situaţia intrării în insolvenţă.
Precedentul Rapidului se aplică la Universitatea. Majoritatea fotbaliştilor care au evoluat în tur pentru „U" şi-au depus memorii la Comisia pentru Statutul Jucătorului (CSJ), cerând plata restanţelor şi desfacerea contractelor de muncă. La fel au procedat şi opt dintre fotbaliştii Rapidului, printre care Ovidiu Herea sau Ştefan Grigorie, însă oficialii CSJ le-au transmis că dispune suspendarea judecăţii până la „soluţionarea procedurii de insolvenţă dispusă de pârât". Cu alte cuvinte, până în momentul prezentării planului de reorganizare judiciară.
Dumitru Costin, preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori (AFAN) a explicat pentru ZIUA de CLUJ că precedentul creat de comisie în cazul Rapidului va fi aplicat, cel mai probabil, şi în cazul fotbaliştilor lui „U" cu memorii pe rol. Concret, aceştia nu vor fi declaraţi liber de contract de către Ligă până când nu se va parcurge o primă etapă în procesul de insolvenţă, respectiv prezentarea planului de reorganizare, unde drepturile federative ale fotbaliştilor reprezintă active ale societăţii. „Aici e un paradox. Liga şi Federaţia au fiecare comisii care judecă folosind două măsuri diferite. La Federaţie se iau în calcul memoriile depuse de jucători de la Liga a II-a în jos, dar şi cele ale antrenorilor din prima divizie, în timp ce Liga se ocupă exclusiv de fotbaliştii din primul eşalon. Am avut precedentul Gloria Buzău, în care comisia FRF nu a luat în calcul starea de insolvenţă a clubului şi i-a declarat liberi de contract pe jucători. În schimb, Liga a suspendat judecata în cazul fotbaliştilor de la Rapid şi, cel mai probabil, acel