Cu numai câteva zile înainte de debutul celui de-al doilea sezon al “Master Chef”, în culisele emisiunii-concurs agitaţia a atins cote maxime. Numărul mare de degustări pe care juriul trebuie să le facă a lungit ziua de muncă atât de mult, încât filmările se termină, întotdeauna, a doua zi în zori şi, drept urmare, nimeni nu mai doarme noaptea acasă. Cu numai câteva zile înainte de debutul celui de-al doilea sezon al “Master Chef”, în culisele emisiunii-concurs agitaţia a atins cote maxime. Numărul mare de degustări pe care juriul trebuie să le facă a lungit ziua de muncă atât de mult, încât filmările se termină, întotdeauna, a doua zi în zori şi, drept urmare, nimeni nu mai doarme noaptea acasă.
Juriul emisiunii de la PRO TV, format din chefii Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea şi Florin Dumitrescu, are de îndeplinit o misiune aproape imposibilă. Zilnic, trebuie să treacă prin sită realizările culinare a câte 23- 25 de concurenţi din cei peste 1.000 înscrişi la preselecţie. Din aceştia, vor rămâne în cursă peste 150 de concurenţi, care, la rândul lor, vor fi triaţi şi se vor duela în maioneze, sosuri şi bucate alese pentru premiul cel mare de 50.000 de euro. Numai că, în afară de chinul asumat la care-şi supun papilele gustative într-un timp atât de scurt, cei trei juraţi sunt în urmă cu somnul, de care noaptea nu se mai lipesc din cauza filmărilor. Pentru ca etapa preselecţiei să poată fi încheiată conform planificării, filmările cu sesiunile de degustări se prelungesc, întotdeauna, până a doua zi la ivirea zorilor, moment care-i surprinde pe juraţi tot pe platourile Pro de la Buftea.
Câteva ore mai târziu, cei trei maeştri bucătari şi membrii echipei se reunesc, cu ochii cârpiţi de somn, pentru a o lua de la capăt cu degustările mâncărurilor concurenţilor, cu sfaturile oferite acestora, dar şi cu certurile pe teme culinare. Nebunia va ţine până la sfârşit