Tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în localitatea Măcin, "în pungi de un leu", iar când au vrut să le vândă, hoţii nu au ştiut ce preţ să ceară pe ele, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Cei trei suspecţi arestaţi preventiv în cazul furtului celor şapte tablouri din muzeul Kunsthal din Rotterdam au dat declaraţii contradictorii. "Se mint între ei şi se ceartă", au spus sursele judiciare citate.
"Ideea este că nu se ştie unde sunt tablourile, iar toate eforturile lor (ale anchetatorilor DIICOT - n.r) se îndreaptă şi se canalizează spre găsirea tablourilor", au mai spus sursele citate, precizând că Radu Dogaru, unul din cei trei suspecţi arestaţi preventiv, ar fi avut la un moment dat tablourile.
Potrivit aceloraşi surse, după ce au fost aduse în România, tablourile furate au stat aproximativ o lună "într-o sacoşă de plastic, la o persoană din Măcin, un anume Bica".
"Dogaru s-a dus cu tablourile rulate, puse într-o pungă de un leu. Ele nu mai erau în ramele în care se aflau când au fost furate din muzeu. Când s-au dus să negocieze preţul, Dinescu l-a întrebat: «Pai bine, bine...cât doriţi pe tablou?», la care Dogaru a dat din umeri şi a spus: «Păi nu ştiu cât să cer». Habar nu aveau cât să ceară", au arătat sursele citate.
Toţi anchetatorii "s-au minunat" cum trei români "au cărat pânze de peste 60 de milioane de euro în pungi din plastic", au precizat sursele judiciare.
Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "F