Războiul gunoaielor de la Cluj a intrat în faza plângerilor penale. Garda de Mediu a depus o plângere penală împotriva firmei care administrează groapa de gunoi a oraşului, pe motiv că a depozitat deşeuri pe rampa închisă în urmă cu doi ani. Reprezentanţii firmei neagă acuzaţiile şi spun că nici un gram de deşeu nu a fost depozitat ilegal.
Comisarii Gărzii de Mediu Cluj au făcut, la sfârşitul anului trecut, controale suplimentare la depozitul de deşeuri de la Pata Rât. Ei au constatat că firma care îl administrează a depozitat în mod ilegal gunoaie pe vechea groapă de gunoi, închisă în urmă cu doi ani.
"În urma controalelor efectuate recent, deci de la închiderea gropii de gunoi încoace, s-a constatat de către Comisariatul Judeţean Cluj că pe rampa de gunoi veche, care este închisă la ora asta, s-a depus în continuare deşeuri din judeţul Cluj. În concluzie, Garda de Mediu a luat măsurile necesare: am depus în instanţă o plângere penală", a declarat Bogdan Costea, comisar-şef Garda de Mediu.
Reprezentanţii firmei care administrează groapa de gunoi spun că acuzaţiile sunt neîntemeiate.
"Nu, nu este întemeiată, şi eu cred că cei care se ocupă şi anchetează această faptă s-au convins în cursul zilei de ieri, au fost la faţa locului, se poate vedea că noi n-am depozitat pe partea închisă a depozitului nici un gram de deşeuri", a precizat Eugen Vereş, directorul firmei care administrează groapa de gunoi.
Plângerea penală a Gărzii de Mediu este analizată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. În prezent, depozitarea deşeurilor se poate face legal doar pe platforma temporară de la Pata Rât, aflată în proces de autorizare. Termenul pentru finalizarea procedurii de autorizare este sfârşitul lunii februarie. Dacă nu va primi autorizate, şi depozitul temporar ar urma să îşi înceteze activitatea.