Dacă la agricultură bio Tulcea se poate mândri cu un loc de top în raport cu alte judeţe din ţară, în ceea ce priveşte produsele tradiţionale lucrurile nu stau chiar aşa de bine, ba dimpotrivă. Poate şi din cauza procedurii de înregistrare a produsului tradiţional nu suficient de promovată la nivel de Direcţie Agricolă până acum.
„Înainte să ajung la Direcţia Agricolă Tulcea am fost surprins să aflu că vinul pelin de Niculiţel, acela obţinut pe boabe, nu este înregistrat ca produs tradiţional. Vă mărturisesc faptul că am fost eu foarte aproape să demarez procedura de înregistrare a sa, însă cred că cel mai nimerit esta ca acest lucru să îl facă, şi cât mai repede, un producător sau un grup de producători de la Niculiţel. Pe de altă parte, plăcinta dobrogeană ar putea fi şi ea înregistrată ca produs tradiţional şi la acest moment din câte ştiu nu este”, a declarat directorul Direcţiei Agricole Tulcea, Vasile Romul Radu.
Biscuiţii zaharoşi de Turda, brânza de Stejaru şi o serie de sortimente de salate de peşte sunt câteva dintre cele mai reprezentative produse tradiţionale înregistrate la Tulcea. Cu toate acestea numărul produselor tradiţionale înregistrate de către producătorii tulceni le poţi număra pe degete spre deosebire de alte judeţe în care produsele tradiţionale înregistrate sunt cu zecile ba chiar şi cu sutele.
Dacă la agricultură bio Tulcea se poate mândri cu un loc de top în raport cu alte judeţe din ţară, în ceea ce priveşte produsele tradiţionale lucrurile nu stau chiar aşa de bine, ba dimpotrivă. Poate şi din cauza procedurii de înregistrare a produsului tradiţional nu suficient de promovată la nivel de Direcţie Agricolă până acum.
„Înainte să ajung la Direcţia Agricolă Tulcea am fost surprins să aflu că vinul pelin de Niculiţel, acela obţinut pe boabe, nu este înregistrat ca produs tradiţional. Vă mărturisesc faptul că am fost e