Termenul de ieri în dosarul fostului director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui a fost unul lung şi obositor, care a durat aproape 4 ore, dar care nu a schimbat cu nimic situaţia lui Remus Mitrea, în ciuda încercării avocaţilor săi de a amâna procesul, deoarece există o cerere de strămutare a dosarului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Procesul a început cu două solicitări ale avocaţilor lui Mitrea care au încercat să „intimideze“ instanţa de judecată: una de amânare a procesului, deoarece există o cerere de strămutare a procesului la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi una de recuzare a completului de judecată, pe motiv că judecătorul nu vrea să schimbe măsura de arest preventiv cu cea de judecare în stare de libertate „de frica opiniei publice“.
După o oră de pauză, timp în care şedinţa a fost suspendată, magistraţii resping ambele cereri ale avocaţilor, moment în care apărătorii au cerut restituirea dosarului către procurorii DNA pentru refacerea urmăririi penale, pe motiv că procurorii au recurs la diverse artificii pentru a obţine probe împotriva clientului lor.
„Inculpatului Remus Mitrea i-a fost încălcat dreptul la apărare. Noi am făcut în nenumărate rânduri cereri de probatoriu ale inculpatului. Am cerut confruntarea cu ceilalţi învinuiţi, dar ni s-a refuzat, am solicitat o expertiză medico-legală pentru a vedea dacă Remus mitrea suportă regimul de detenţie, cerere refuzată de asemenea, am cerut audierea administratorului spaniol care a montat 12 turbine eoliene despre care s-a spus că ar fi dat mită 84 de euro, dar procurorii nu afost de acord nici de această dată. Nici intercepţiile telefonice nu dovedesc că Mitrea a luat mită, procurorii ataşând la dosar doar o parte din aceste interceptări. pentru noi, toate aceste refuzuri înseamnă abuz în serviciu. De aceea se impune restituirea dosarului la organele de anch