În dimineaţa aceea, am intrat în birou încruntat, fără să salut.
Mi-am turnat o cafea mare şi m-am prăbuşit în scaun dinaintea computerului. Pe cana albă scria cu litere mari, roşii: "Make love, not coffee". Mi-o dăruise Anca, încercând să-mi potolească nesaţul de cafea, care o să mă omoare până la urmă. De câte ori beam din ea, îmi stârnea un surâs. Nu şi în dimineaţa aceea. Eram mohorât, poate din pricina moinei de afară, poate pentru că dormisem prost sau poate din cauza rutinei zilnice care mă aştepta. Am aruncat o privire spre strada întunecată în miezul zilei, uşor intrigat, de parcă nu de acolo veneam, şi-apoi am întors-o spre cana din care se ridicau dansatoare de ceaţă aromată.
Ca în fiecare dimineaţă, primul lucru pe care l-am făcut a fost să-mi verific e-mail-ul. La un moment dat, am deschis un mesaj semnat Ina T.: "Stimate domn, vă urmăresc de mult timp scrisul în ziar şi pe blogul personal şi vreau să vă felicit...". Mda, mă rog... Am compus un răspuns de trei rânduri, în care am mulţumit politicos pentru aprecieri şi mi-am exprimat speranţa că nu o voi dezamăgi. Send. Se întâmplă destul de rar ca vreun cititor să-mi scrie pe adresa de e-mail, deşi aceasta este afişată în dreptul numelui meu, în caseta redacţională. Cititorii îmi scriu mai ales la rubrica de comentarii din subsolul articolelor postate pe pagina de internet a gazetei sau a blogului. Însă, nici mesajul acesta, care altădată m-ar fi înviorat niţel, nu m-a scos din amarul acelui început de zi.
Pe la prânz, am primit un nou mesaj de la Ina T., în care se arăta încântată că i-am răspuns personal, eu, ziarist important, vezi bine, ei, o cititoare anonimă, şi îmi spunea că asta îi dovedeşte că nu s-a înşelat în privinţa mea... Aşa a început un dialog care mi-a alungat, încet, încet încruntarea. După câteva zile de discuţii prin poşta electronică