Cererea de suspendare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului din 22 ianuarie privind retragerea licenţei de emisie a OTV a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Bucureşti, decizia putând fi contestată la instanţa supremă.
Instanţa a respins cererea firmei Ocram Televiziune de suspendare provizorie a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului până la rămânerea irevocabilă a solicitării de anulare a hotărârii CNA, considerând că aceasta este nefondată.
Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
Avocaţii de la firma de avocatură Fenechiu-Savu şi Asociaţii, care reprezintă firma Ocram Televiziune, au depus, în 23 ianuarie, la Curtea de Apel Bucureşti, o cerere de anulare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului din 22 ianuarie privind retragerea licenţei de emisie a OTV, instanţa stabilind termenul de judecată în 6 martie.
În aceeaşi zi, avocaţii au depus la Curtea de Apel Bucureşti şi o cerere de suspendare provizorie a deciziei CNA, până la rămânerea irevocabilă a solicitării de anulare a hotărârii Consiliului Naţional al Audiovizualului, aceasta fiind respinsă de instanţă.
Avocaţii au spus că în cele două cereri depuse la Curtea de Apel Bucureşti în legătură cu decizia CNA de retragere a licenţei OTV sunt invocate “trei motive mari şi late”.
“Primul motiv este acela că amenzile vechi au fost contestate, iar faptul că ele, contestaţiile, au fost respinse definitiv după deschiderea procedurii, chiar dacă erau amenzi prealabile, şi prin urmare datoria era dinaintea procedurii, nu ne permitea să le plătim”, au arătat avocaţii OTV.
Odată cu deschiderea procedurii falimentului, au mai precizat aceştia, nu mai pot fi plătite datoriile restante. “Odată ce s-a deschis o procedură, nu poţi plăti nimic, nicio plată ce o datorai la momentul deschiderii procedurii. Deci acele