Curtea de Apel Bucureşti a respins joi cererea lui Dan Diaconescu de suspendare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) prin care s-a ridicat licenţa de transmisie a postului OTV. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.
De altfel, Dan Diaconescu a declarat pentru o televiziune de ştiri că urmează să atace sentinţa judecătorilor prin recurs şi că aşteaptă motivarea în cazul deciziei.
"În instanţele din România, orice se poate întâmpla. Avem dreptul la recurs şi ne vom adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde cred că ne vom câştiga dreptatea. Trebuie să aşteptăm motivarea, să vedem ce s-a invocat şi care este poziţia membrilor CNA", a declarat Dan Diaconescu.
Patronul OTV se află în prezent în Slatina, unde participă la un protest legat de închiderea postului său de televiziune.
CNA a retras, în şedinţa din 22 ianuarie, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.
Licenţa OTV - un post aflat în lista televiziunilor "must carry", pe care cabliştii trebuie să le retransmită în mod obligatoriu - a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.
OTV a primit amenzi în cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului, începând din anul 2009 şi până pe 28 martie 2012, când televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat în insolvenţă, şi nu a făcut la CNA dovada achitării lor. Amenzile aplicate la C