Completul de trei judecători de la instanţa supremă la care a fost repartizat procesul lui Dan Voiculescu privind privatizarea ICA a dispus, joi, ca dosarul să fie judecat de completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la care a fost iniţial, stabilind următorul termen în 5 februarie.
Judecătorii Ionuţ Matei, Luminiţa Zglimbea şi Cristina Rotaru au arătat, la termenul de joi al procesului, că trebuie asigurată, potrivit legii, continuitatea completului de judecată.
Astfel, instanţa a arătat că dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) trebuie să fie judecat de primul complet ce a fost stabilit în acest dosar, înainte de declinarea la Tribunalul Bucureşti, şi a anunţat că dezbaterile vor continua în 5 februarie, la completul format din judecătorii Corina Jîjîie, Lavinia Lefterache şi Mariana Ghena.
Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat Dan Voiculescu, a fost reluat joi, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, în 16 ianuarie, cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului şi a schimbat termenul stabilit iniţial în 25 aprilie.
Potrivit practicii, ar fi trebuit ca la retrimiterea de la Tribunalul Bucureşti la instanţa supremă dosarul să fie repartizat la completul ICCJ ce a fost învestit iniţial, în 2009, pentru continuitate, respectiv la completul condus de judecătoarea Corina Jîjîie, împreună cu Lavinia Lefterache şi Mariana Ghena.
Dosarul privind privatizarea ICA s-a întors la începutul lunii ianuarie 2013 la instanţa supremă, după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa de soluţionare în favoarea ICCJ, ca urmare a faptului că Dan Voiculescu a câştigat un mandat de senator.
În 28 ianuarie, Dan Voiculescu a demisionat din funcţia de senator, la mai puţin de o