Trei cereri de acord pentru finantare au fost inregistrate de Ministerul de Finante de la 1 octombrie 2012 si pana in prezent pentru schema de ajutor de stat pentru investitiile care promoveaza utilizarea tehnologiilor noi (ITC) si crearea a cel putin 200 de locuri de munca, au declarat pentru HotNews.ro oficialii din minister. Dintre acestea insa, una a fost retrasa de intreprindere, alta a fost respinsa si doar una este in curs de analiza. Pana in prezent nu a fost aprobat niciun ajutor de stat in baza schemei, a transmis Ministerul de Finante.
Cererea de acord pentru finantare respinsa a avut in vedere "nerespectarea in mod cumulativ a criteriilor de eligibilitate prevazute de schema", au explicat oficialii Ministerului de Finante.
Institutia nu a oferit detalii privind numele acestor firme care au solicitat cererile de finantare, dar promite sa publice pe site-ul propriu informatiile relevante privind ajutoarele de stat care vor fi aprobate.
"Informatii relevante privind ajutoarele de stat aprobate in baza schemei instituite prin H.G. nr. 797/2012 vor fi publicate pe pagina web a Ministerului Finantelor Publice, pentru asigurarea transparentei, in mod similar cu celelalte scheme administrate de Ministerul Finantelor Publice. Precizam, de asemenea, faptul ca plata unui eventual ajutor de stat aprobat se poate face numai dupa efectuarea totala sau partiala a cheltuielilor eligibile aprobate spre finantare, conform prevederilor art. 17 din H.G. nr. 797/2012", se mai arata in raspunsul furnizat HotNews.ro de catre Ministerul de Finante.
Ministerul de Finante asteapta incepand cu data de 1 octombrie 2012 cereri de finantare in cadrul schemei de ajutor de stat pentru investitiile care promoveaza utilizarea tehnologiilor noi (ITC) si crearea a cel putin 200 de locuri de munca. Locurile de munca trebuie create in cel mult 3 ani de la