Instanța supremă a amânat pentru 5 februarie procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) în care este acuzat Dan Voiculescu. Pentru a evita un verdict rapid, președintele de onoare al Partidului Conservator a demisionat în urmă cu trei zile din Senat. Judecătorii urmează să decidă peste cinci zile soarta dosarului. Sursa: RĂZVAN PETRESCU
1 /.
UPDATE 09:46. Instanța consideră că, din moment ce dosarul a mai fost pe rolul ÎCCJ, cauza n-ar mai fi trebuit repartizată aleatoriu și trebuia să se întoarcă la judecătorii care l-au avut în analiză în luna iunie anul trecut, respectiv la magistrații Corina Jijie, Lavinia Lefterache și Mariana Ghena. Următorul termen: 5 februarie.
UPDATE 09:26 În locul judecătoarei Ioana Bogdan, la termenul de astăzi a intrat un alt magistrat, Luminița Zglimbea. Avocații lui Voiculescu au cerut amânarea cauzei. Prin acest truc, Dan Voiculescu încearcă să tergiverseze judecarea cazului. El nu s-a prezentat în fața completului.
Magistrații urmează să ia act de decizia fostului dermnitar și, la cererea avocaților săi, să trimită dosarul spre judecată la Tribunalul București. La acestă instanță a stat aproape șase luni, poticnindu-se în diferite chestiuni procedurale.
După ce a fost ales din nou senator, Voiculescu a atras competența instanței supreme pentru a judeca acest caz. La momentul în care a fost sesizată ÎCCJ, termenul stabilit aleatoriu a fost de 25 aprilie 2013 şi a căzut la completul de trei judecători format din Ioana Bogdan, Cristina Rotaru şi Ionuţ Matei, considerat “completul negru” de la instanţa supremă în urma pedepselor aspre pe care le dă. Potrivit practicii, ar fi trebuit ca dosarul să fie repartizat la completul ICCJ ce a fost învestit iniţial (în 2009-n.r.), pentru continuitate, respectiv la completul condus de judecătoarea Corina Jijie, împreună cu Lavinia Lefterach