Raportul pe Justiţie pentru România, întocmit de Comisia Europeană, a dat startul unor noi campanii diversioniste la Ministerul Propagandei (Antena 3). Totul, cu un singur scop: decredibilizarea unui document care scoate în evidenţă gravele probleme pricinuite statului de drept, în primul rând Justiţiei, de către Puterea USL.
Trei sunt temele toxice răspândite de propaganda lui Felix:
1. raportul nu a fost făcut la Bruxelles, ci la Bucureşti;
2. oficialii Comisiei Europene au fost “păcăliţi” (ori, şi mai grav, "cumpăraţi") de "oamenii lui Băsescu" (Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Elena Băsescu etc.);
3. Barroso vrea să impună cenzura în România.
Campaniile sunt atât de tembele, încât nici nu merită comentate. Altceva trebuie consemnat: faptul că în ultimele 45 de zile au tras semnalul de alarmă, în privinţa prăbuşirii democraţiei din România, trei instituţii pe cât de credibile, pe atât de influente. Acestea au produs trei documente pe care nu le putem ignora: Raportul Comisiei de la Veneţia (în decembrie 2012), Raportul OSCE privind alegerile parlamentare (tot decembrie 2012) şi Raportul pe Justiţie al Comisiei Europene (în ianuarie 2013).
În toate cele trei documente este semnalat un nou pericol la adresa democraţiei din România: folosirea mass-media în războaiele murdare ale politicii, prin transformarea unor gazetari în propagandişti de presă, unii chiar cu accente interlope.
Un paragraf relevant din Raportul pe Justiţie: “Comisia ar dori să atragă atenţia asupra rolului mijloacelor de informare în masă. Au existat numeroase exemple de mijloace de informare în masă care au exercitat presiuni asupra sistemului judiciar, precum şi anumite îndoieli cu privire la eficacitatea activităţii de supraveghere desfăşurată de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Situaţia sugerează necesitatea unei revizuiri a norm