Poliţistul Cristian Cioacă, trimis în judecată pentru omor calificat şi profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariţia soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost adus, joi, la Tribunalul Argeş unde se va verifica legalitatea arestării preventive, presa neavând acces la şedinţă.
Potrivit avocatei lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, "rechizitoriul pare înfiorător, dar este doar un scenariu bun, bazat pe prezumţii, şi nu pe dovezi", iar din momentul trimiterii dosarului în instanţă vor putea fi discutate şi analizate probele şi dovezile care atestă nevinovăţia poliţistului, acestea urmând a fi prezentate şi jurnaliştilor.
"Avem termen pe verificarea legalităţii la ora 10.00, la Tribunalul Argeş. De acum o să aveţi parte de noi. Aşteptăm şi noi acest moment în care să putem face discuţii pe probe. Am discutat pregătirea apărării cu clientul meu şi o să vă putem arăta dovezile şi probele noastre când se va începe judecarea dosarului pe fond. Acum nu vom putea vorbi despre aceste probe. Azi are loc doar verificarea legalităţii măsurii de arestare preventivă a clientului meu, este prezent şi clientul meu. Nu am citit rechizitoriul, dar l-am văzut prin jurnalele de ştiri şi în presă, pare înfiorător, dar din punctul meu de vedere este doar un scenariu bun, bazat pe prezumţii, şi nu pe dovezi", a declarat avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii.
Poliţistul Cristian Cioacă, aflat din 5 decembrie 2012, în arestul Direcţiei de Cercetări Penale a Poliţiei Capitalei, a fost încarcerat, miercuri, la Penitenciarul Colibaşi, din judeţul Argeş, şi va sta în carantină timp de 21 de zile, perioadă în care i se vor aduce la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile care îi revin în perioada de arest preventiv şi va fi evaluat din punct de vedere psihologic, educaţional şi medical.
"În camerele de observare-carantinare se regăsesc toate documentele ref