Produsele tradiţionale ale judeţului, prezentate, pentru prima dată, în cadru oficial.
Prefectura îşi propune să organizeze, măcar o dată pe lună, câte o expoziţie cu vânzare de produse autentice din Braşov, fiindcă acestea nu prea se găsesc pe piaţă, adevăraţii
producători nemaiavând loc de speculanţi sau de falsificatori.
În premieră pentru Braşov, Prefectura, în colaborare cu Direcţia Agricolă şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, a organizat, ieri, o expoziţie cu scop de promovare a produselor tradiţionale şi ecologice autentice din judeţul Braşov. La expoziţie au participat 42 de producători de produse tradiţionale, majoritatea necunoscuţi pe piaţa braşoveană, fiindcă preferă să îşi vândă produsele în pieţele din Bucureşti, pe la târgurile de profil sau acasă, fiindcă, în Braşov, nu prea au unde.
Uitaţi-vă după certificatul de autenticitate
Astfel, produse precum telemeaua de Bran, caşcavalul de la poalele Ciucaşului, cârnaţii de porc de Făgăraş, dar şi păstrăvul ardelenesc sau caşcavalul de vacă cu verdeaţă sau piper au fost prezentate pentru prima dată braşovenilor în cadrul acestei expoziţii. „Doresc, cu această ocazie, să trag şi un semnal de alarmă, pentru că produsele de aici le regăsim cu greutate pe rafturile magazinelor sau în pieţele din Braşov. Sunt produse tradiţionale, care sunt garantate, pentru că fiecare dintre acestea sunt înregistrate la Direcţia Agricolă şi au un certificat de autenticitate”, a explicat prefectul Mihai Mohaci.
Producătorii şi-au manifestat dorinţa ca astfel de evenimente să fie organizate mai des, iar prefectul a propus ca, cel puţin odată pe lună, să fie organizate expoziţii cu vânzare, tot la Bistro 2003, unde a avut loc ieri evenimentul, pentru ca braşovenii să poată cumpăra produse tradiţionale certificate, garantate. „Prefectura se va bat