Chiar la intrarea în municipiul Rădăuţi, există un loc unicat în România. Pe dinafară, arată ca un cartier de lux, iar prima impresie e că acolo şi-au ridicat vile, în jurul unei frumoase biserici, oameni înstăriţi din zonă. Realitatea e cu totul alta.
Aici locuiesc peste 100 de copii care au trecut prin adevărate drame sufleteşti, care au uitat la un moment dat să zâmbească sau să viseze ori care nici măcar nu au ştiut ce înseamnă aceste lucruri.
Aşezământul de copii "Sf. Ierarh Leontie" de la Rădăuţi este un proiect inedit în România, un proiect parteneriat stat-biserică. Stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, arhimandritul Iustin Dragomir, cel datorită căruia a luat naştere acest proiect, direcţionează aproape toate veniturile lăcaşului de cult. Alăturați-vă campaniei „Cine, când și cum schimbă România” pe Facebook! Tata e preot, mama, măicuţă
Sunt copii de la vârste de doi ani până la 18 ani. "Proiectul acesta continuă şi după 18 ani. Vrem să facem şase ateliere pentru învăţat meserii şi vom ridica 42 de garsoniere tot în incinta complexului.
În prezent, la aşezământ sunt 114 copii, însă anul acesta vor fi finalizate şi celelalte clădiri, iar atunci vor fi locuri pentru încă 100 de minori.
Copiii merg la şcoli şi grădiniţe din Rădăuţi, fiind duşi şi luaţi de la ore cu microbuzele centrului.
Au la aşezământ teren de sport, sală de calculatoare, atelier de creaţie, bibliotecă, tot ce au nevoie pentru a-şi petrece timpul liber întrun mod cât mai plăcut.
Au medic, trei asistente şi program de alimentaţie calculat special, pentru a le oferi necesarul de calorii şi vitamine.
Tată şi mamă le sunt arhidiaconul Iustin Tănase, un tânăr preot care are în grijă complexul, şi maica Ecaterina, psihologul aşezământului.
Bianca are 11 ani, iar de Crăciun, Moşul i-a adus multe lucruri, însă nu ceea ce îşi d