Dupa aproximativ doi ani si jumatate de implementare, proiectul „Munca are genul feminin" (POSDRU 63494) a calificat gratuit 2.800 de femei in meserii precum camerista, lucrator in comert sau lucrator in alimentatie. Bugetul total al proiectului a fost de circa 12 milioane de lei.
Din valoarea bugetului, peste 45% reprezinta costul asociat exclusiv beneficiarelor proiectului (resurse umane, subventii, costul cu formarea profesionala).
Astfel, costul mediu pe beneficiara care a parcurs tot procesul pana la obtinerea diplomei de calificare s-a ridicat la valoarea de 2.080 de lei.
In cadrul proiectulul “Munca are genul feminin”, 3.734 de femei au beneficiat de consiliere psihologica gratuita, 3.346 de femei au fost mediate pentru a-sigasi un loc de munca sau pentru a promova in cariera, iar 60 de femei au absolvit cursul de formare in domeniul TIC (Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor). In plus, cele douaburse ale locurilor de munca,axate pe nevoile femeilor, s-au bucuratde prezentaa peste 600 de participanti.
De asemenea, peste 42 de experti specialisti (psihologi, sociologi, asistenti sociali) s-au dedicat beneficiarelor si activitatilor din cadrul acestui proiect, carora li s-au adaugat peste 57 de formatori si instructori de practica implicati in programele de calificare.
“Anul 2012 a fost de departe cel mai dificil an POSDRU si inca avem de achitat multe datorii financiare. De aceea, este o mare realizare pentru noi caam putut duce la bun sfarsitacest proiect”, declaraDaniela Visoianu (foto),manager proiect “Munca are genul feminin”.
Femeile au o mai mare longevitate la locul de munca - in medie cu0,6 ani mai mult decat barbatii -,dar au beneficii financiare net inferioare acestorain conditii egale de educatie sau tip de ocupatie: 1.502 leicastiga in medie barbatii si 1.196 lei femeile, po