În Bucureşti se va înfiinţa o subunitate a Poliţiei, care va fi specializată pe mijloacele de transport în comun, precum şi o nouă secţie de Poliţie care va opera în centrul Capitalei, a anunţat comisarul şef Gabriel Ciocoiu, directorul Poliţiei Capitalei, la bilanţul instituţiei pe anul 2012.
Documentaţia necesară înfiinţării unei subunităţi de poliţie specializată pe transportul în comun a fost deja întocmită la sfârşitul anului trecut, iar poliţiştii care vor acţiona în metrou şi în transportul de suprafaţă vor începe treaba în prima parte a acestui an, a mai spus Ciocoiu. Noua unitate va colabora cu Jandarmeria şi cu Metrorex, respectiv RATB.
Noua secţie de poliţie care va acţiona concentrat pe centrul Capitalei va avea în jur de 200 de poliţişti şi va include în jurisdicţie şi Centrul Vechi.
Infracţiunile din Bucureşti sunt în scădere. Care sunt tendinţele hoţilor
Numărul infracţiunilor comise în Bucureşti a scăzut cu 4,5% în 2012 faţă de anul precedent, conform bilanţului Poliţiei Capitalei.
Poliţiştii au constatat că în 2012 hoţii au tendinţa să se orienteze mai degrabă către infracţiunile fără violenţă şi care nu implică distrugeri.
Astfel, numărul tâlhăriilor (furturi comise cu violenţă sau prin ameninţare) se menţine aproximativ acelaşi cu cel din 2011 – aproape 1.900 de fapte. Schimbarea constă în faptul că au scăzut masiv tâlhăriile comise prin ameninţare sau prin lovire (cu 37%) şi s-au înmulţit cele săvârşite prin smulgere (cu 15%).
Numărul evenimentelor în care s-au folosit arme a scăzut cu 20%, la 46.
Numărul furturilor din locuinţe, comise prin efracţie, a scăzut cu 13%. În schimb s-au înmulţit furturile din locuinţe comise prin escaladare sau prin deschiderea uşilor neasigurate, cu 34%. În total, poliţiştii au constatat aproape 3.000 de spargeri de locuinţă în Bucureşti.
În 2012, hoţii au p