Vopsire ușoară, nuanță reușită și intensă, îngrijire potrivită după colorare… află de mai jos ce trebuie să faci ca să ai parte de toate acestea și să obții un look de invidiat. Vopsire ușoară, nuanță reușită și intensă, îngrijire potrivită după colorare… află de mai jos ce trebuie să faci ca să ai parte de toate acestea și să obții un look de invidiat.
Imediat după spălare, pielea capului e mai sensibilă, iar porii sunt deschiși, de aceea aplicarea vopselii în acest moment poate irita scalpul. Asta nu înseamnă că părul poate fi foarte murdar, încărcat și îmbâcsit cu prea multe produse de styling, căci, în acest caz, vopseaua va prinde greu și, posibil, neuniform. Ai grijă în permanență ca părul să rămână sănătos, prin folosirea regulată a măștilor hrănitoare și tratamentelor regenerante. De asemenea, e bine să nu te speli pe cap în primele 24 de ore după vopsire.
Ca să eviți eventualele iritații, fă un test de toleranță a pielii înainte de a aplica vopseaua pe scalp. Pune puțin produs pe o porțiune mică de piele, la ceafă sau în spatele urechii și așteaptă câteva ore pentru a vedea eventualele reacții. Mai nou, vopselele de păr de ultimă generație îți oferă toate instrucțiunile necesare pentru realizarea acestui test. Urmează-le și nu sări peste acest pas, aparent neînsemnat.
Pentru că e destul de dificil să te vopsești fără să atingi urechile sau porțiuni din frunte și ceafă, aplică înainte o cremă foarte hidratantă pe zonele ce ar putea intra în contact cu vopseaua: pe ureche și pe conturul feței, cât mai aproape de rădăcina părului.
Gamele special create pentru părul vopsit conțin agenți puternic hidratanți, cu rol important în protejarea, menținerea culorii și regenerarea firului de păr. Aplică întotdeauna balsam și, de două ori pe săptămână, un tratament special pentru refacerea părului. Mare grijă trebuie să ai și atunci când mergi la