Deşi nu vrem să admitem, propriile convingeri sunt de cele mai multe ori un obstacol în calea siguranţei financiare. Astfel, uneori chiar propriul nostru comportament ne împiedică să găsim soluţii pentru a ne pensiona fără să ne mai îngrijoreze aspectul financiar.
Publicaţia americană „The Huffington Post“ a elaborat o listă referitoare la minciunile pe care ni le spunem legate de economiile pe care vrem să le facem.
Toată lumea lucrează până la pensionare
În ultimii ani a existat o creştere semnificativă a numărului de persoane care îşi propun să lucreze peste 65 de ani. În realitate, însă, sunt mulţi care vor înceta să muncească înaintea vârstei de pensionare. Fie că vorbim de o decizie proprie, fie că vorbim de factori externi, pentru mulţi angajaţi soluţia va fi pensionarea prematură.
Vecinilor le merge mai bine
Vi se pare că unii pot să-şi cumpere tot ce doresc sau pot vizita orice loc, în timp ce dumneavostră trebuie să înfruntaţi greutăţile vieţii? De fapt, lucrurile stau cu totul atfel. Vecinul dumneavoastră îşi permite o maşină nouă, pentru că nu iese aşa des în oraş. Un apropiat cheltuieşte sute de lei pe sticle de vin, dar nu îşi cumpără prea multe haine. Dacă vreţi să trăiţi decent atunci când ieşiţi la pensie, trebuie să vă axaţi pe economiile făcute în prezent.
Formula secretă a investiţiilor
Posibilitatea existenţei unei „ecuaţii magice“ este atât de mică încât nu merită să alocăm resurse pentru a o căuta. Optaţi pentru strategia plictisitoare, dar sigură, a economiilor făcute din timp şi acordaţi atenţie sporită fondurilor de investiţii. În plus, elaboraţi un plan de alocare a activelor financiare, pentru nu avea surprize în cazul în care piaţa se confruntă cu un dezechilibru economic. Acestea sunt soluţiile preferabile unei bătrâneţi liniştite.
Pot să economisesc mai târziu
Asta îşi spun de obice